Schoonheids-, pedicure- en massagesalon

Voetbehandelingen

Welke voetbehandelingen worden in de salon behandeld:
In de salon worden pedicure behandelingen gegeven, gellak met french look of colour gel en nagelreparaties.

Wat houdt een pedicurebehandeling in:
Tijdens een pedicure behandeling worden de teennagels geknipt en daar waar nodig dunner gemaakt. De nagelomgeving wordt behandeld. 
Eelt, likdoorns, kloven worden behandeld. Ingroeiende teennagels worden behandeld, wanneer deze ontstoken is dan adviseer ik u om naar de huisarts te gaan. 
De behandeling duurt ong. 30 tot 45 min. 
Als afsluiting worden de voeten gescrub met een heerlijke scrub en daarna ingecrèmed met de producten van Volatile.


Hoeveel weken zit er tussen een pedicurebehandeling:
Voor het beste resultaat komt u tussen de 4-8 weken voor een pedicurebehandeling.

Wanneer mag ik geen pedicure behandelinge ondergaan:
Tijdens een intake gesprek wil ik wel een aantal dingen weten wat van invloed kan zijn op een pedicurebehandeling.
Wanneer u open wonden heeft, nat eczeem, plaatselijke ontstekingen of steenpuisten heeft kan er geen pedicure behandeling worden uitgevoerd.
Heeft u bijv. reuma of diabetes mellitus? Dan mag ik u wel behandelen maar u krijgt bij mij niets vergoed vanuit de zorgverzekering. Daarvoor kunt het beste naar een pedicure gaan die is aangesloten bij de KRP, Kwaliteits Register voor Pedicures.


Wat houdt een luxe pedicure in:
Hierbij wordt de pedicure behandeling uitgebreidt met een heerlijke voet- en onderbeenmassage, voetpakking incl. voetmasker. 

Ik heb geen voetklachten, kan ik wel een pedicure behandeling odergaan:
Dit kan zeker. Ook wanneer u geen voetklachten heeft kunt u een pedicurebehandeling ondergaan. Een voetbehandeling is een weldaad voor lichaam en geest. Even een moment van rust in drukke tijden.

Ik heb kanker, mag ik dan een pedicurebehandeling ondergaan:
Wanneer u actief wordt behandeld voor kanker, dan is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelend arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. U kunt dan terecht bij een oncologisch voetzorgverlener ( OVV ). Hij of zij is hierin gespecialiseerd en opgeleid door medische specialisten, een oncopsycholoog, een oncologie-verpleegkundige en ervaren OVV-ers.

Wat houdt een gellak french look of colour gel in:
Tijdens deze behandeling worden u teennagels geknipt, nagelriemen behandeld en tot slot wordt een gellak aangebracht. Hiervoor worden de nagels licht opgeruwd, zodat de gel hecht aan de nagels. Vervolgens wordt de french look ( het witte strakje randje op de nageluiteinde ) of een colour gel naar keuze aangebracht. Dit wordt uigehard onder een ledlamp. De nagels zijn direct na de behandeling droog dus u kunt gelijk uw schoenen weer aan.
De gel blijft 4-8 weken zitten op de nagel. De gel kan er alleen bij een pedicure afgehaald worden. 

Wanneer kan er geen gellak aangebracht worden:
U kunt vrijwel altijd gellak op de teennagels laten aanbrengen. Maar wanneer blijkt dat de nagels te dun of te broos zijn dan zal ik u adviseren dit niet te doen. Bij schimmels en afbrokkelende nagels adviseer ik u een nagelreparatie te laten doen. 


Ik heb een schimmel, stoot, brokkel of traumanagel, wat moet ik doen:
Bij een van bovenstaande nagels kan ik een reparatie doen. Dit doe ik d.m.v. sculpture gel. Ik knip zoveel mogelijk aangetaste nagel weg en bouw met de sculpture gel een nieuwe mooie nagel. Deze kun u thuis lakken of er kan een gellak overheen. De gel moet tussen de 4-6 weken weer afgehaald worden en zonodig wordt er weer een nieuwe gel opgezet. Op deze manier begeleidt ik de nagel naar een mooie nieuwe nagel. Maar ik kan geen garantie geven. Een traumanagel wordt het over het algemeen niet mee zoals die was. De nagel is te ver beschadigd. Wel kan de nagel verbeterd worden. 

Kan door een nagelreparatie mijn schimmelnagel helemaal weg gaan:
Nee, helaas is dit met alleen de sculpture gel niet mogelijk. Wel kunt u de nagel behandelen met een anti-mycose product wanneer er gel op zit. De nagelriemen nemen nm. het product op en zo kan het zijn werk doen. Let wel dat wanneer je een schimmelnagel hebt, dit een lang proces kan zijn om de schimmel helemaal weg te krijgen. Soms lukt dit ook niet. 

Ik heb een of meerdere voetwratten, wat moet ik doen:
Heeft u last van de wratten? Dan kunt u ze het beste laten bevriezen bij de huisarts. Of u kunt bij de drogist zelfzorgmiddel kopen om wratten te bestrijden. Lees goed de bijsluiter en werk zorgvuldig. 
Wratten zijn onschuldig en worden veroorzaakt door een virus. Soms verdwijnen ze uit zichzelf binnen 1 of 2 jaar.
Wratjes zijn ruw en voelen hard aan. Twijfelt u aan uw wrat? Neem dan altijd contact op met de huisarts.
Ik kan het eelt om en op de wrat verwijderen en daarna kunt u de wrat ( laten ) behandelen.
 

Ik heb pijnlijke drukplekken, is dit een likdoorn:
Om te bepalen of u een likdoorn heeft, kunt u langs komen in de salon. Daar hoeft u geen pedicure behandeling voor te ondergaan. 
Ik zie snel genoeg of u een likdoorn heeft en kan deze direct weg halen voor u. Heeft u vaker last van een likdoorn op dezelfde plek? Dan adviseer ik u om uw schoenen na te kijken of deze niet te smal, spits of te klein zijn. 


Ik heb ingroeiende nagel (s):
Bij een ingroeiende nagel drukt de zijkant van nagel in de huid. Dit geeft pijnklachten. De huid eromheen kan rood en gezwollen zijn maar er is geen ontsteking aanwezig. Wanneer dit wel het geval is, spreken we van een ingegroeide nagel. Dan drukt de punt van de nagel in het nagelbed.
Vaak ontsaan beide in de grote teen maar kan ook aan de andere nagels onstaan. 
Ingroeiende nagels 
De oorzaak is vaak het wegknippen van de hoeken van de nagels. het peuteren, bij een vochtige huid ( vaak bij tieners ), te smalle schoenen of een afwijkende stand van de teen. Ook overmatig hoornstof of eelt in de nagelwal, verdikte nagels, weke nagelomgeving door hormonen, veel baden of transpireren of een verwonding of kneuzing van de teen.
Probeer de ingroeiende nagel niet zelf te verwijderen maar maak een afspraak bij mij in de salon. Is je nagel ingegroeid en dus onstoken? Neem dan ook even contact met mij op en ik kan advies geven wat een dag of 3 opgevolgd moet worden. Is de ontsteking dan niet weg? Neem dan contact op met je huisarts.


Wat kan ik doen bij kloven:
Kloven in de voet zijn barsten of scheuren in de huid. Het ontstaat in overmatig eelt of juist in een droge huid zonder overmatig eelt.
Kloven kunnen behoorlijk diep zitten en pijn veroorzaken. De randen in de kloven zijn vaak hard terwijl onderin de kloof de huid dun is waardoor de kloof sneller kan gaan bloeden. 
Ze komen veel voor op de rand van de hiel of de voorvoet en soms onder de rand van de grote teen.
Ze ontstaan op plekken waar veel druk is van de voet op de ondergrond. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit omdat vrouwen zomers meer open schoenen dragen en daardoor verliest de huid sneller vocht en droogt eerder uit. Het dragen van sokken of kousen beschermt de huid van de voeten tegen invloeden van buitenaf. Ook mensen met een staand beroep of overgewicht hebben sneller last van kloven. Ook bij risicovoeten en dan vooral diabetes melliltus is dit het geval.
Voor het verwijderen van kloven is het advies om langs een pedicure gaan. Je kunt hiervoor een afspraak maken in de salon.
Heb je kloven tussen de tenen? Dan zijn deze ontstaan door een weke huid en kunnen gepaard gaan met een schimmelinfectie. Dit noemen ze fissuren.


 

Contact

Janine's Beautyplace
Bloemhofweg 16
8072 DW Nunspeet

T. 06-10406546
E. janinesbeautyplace@live.nl

KvK. Harderwijk 50464876